Cultură

O expoziţie de grup a tinerilor pictori moldoveni a fost vernisată la Ambasada Ungariei

Cu un mesaj de salut către cei prezenţi s-a adresat Ambasadorul Ungariei în R. Moldova, Mátyás Szilágyi.

Oficialul a menţionat că, pe parcursul anului curent, Ambasada Ungariei s-a bucurat de găzduirea expoziţiilor de pictură ale maeştrilor Victor Hristov, Valentina Bobcova, Natalia Podlesnaia, Gheorghe Jalbă, Lidia Mudrac, a expoziţiei de fotografie artistică a Innei Tihonov, precum şi a celei de icoane a pictorului Constantin Musteaţă. De asemenea, aici a fost vernisată o expoziţie a tinerei pictoriţe Maria-Eola Cecoltan.

„Astăzi inaugurăm expoziţia de grup a premianţilor concursului de pictură şi grafică „Tinerele talente ale Moldovei”, organizat de Ambasada Ungariei în parteneriat cu Salonul de artă „Artsuvenir” în perioada 30 martie-24 aprilie. Această competiție artistică a avut drept scop de a promova tinerii talentaţi, a le oferi spaţiu expoziţional şi posibilitatea de a fi văzuţi de public”, a afirmat Mátyás Szilágyi.

Potrivit diplomatului, concursul a fost jurizat de pictori renumiţi în frunte cu Dimitrie Peicev. Premiul întîi a fost oferit unanim Mireanei Hmelniţcaia, premiul II lui Dmitri Şibaev şi premiul III – Dorinei Grigor. Primii doi au absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, iar Dorina Grigor îşi continuă studiile la aceeaşi instituţie.

Expoziţia cuprinde peste 30 de lucrări. Ea va fi deschisă pînă la sfîrşitul lunii ianuarie 2016.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *