CSI / RusiaUcraina

O fabrică strategică din vestul Rusiei a fost lovită de drone. Producția rachetelor X-59 cu care rușii atacă des Ucraina este oprită

O lovitură puternică a avut loc la uzina de aviație din Smolensk, oraș situat în vestul Rusiei – aproape de granița cu Belarus – care produce rachete de avioane X-59.

Întreprindere strategică rusă a fost atacată de drone de atac, relatează canalul de Telegram al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Loviturile asupra fabricii de avioane din Smolensk au fost efectuate duminică, 1 octombrie, în urma cărora procesul de producție a rachetelor rusești X-59 a fost întrerupt.

Ofițerii de informații militare ucrainene susțin că 3 din 4 UAV-uri și-au atins ținta, și au cauzat daune semnificative capabilităților întreprinderii militare.

Merită adăugat că racheta rusă aer-sol „X-59” (modificarea „X-59MK2”) este unul dintre acele tipuri de muniție pe care ocupanții ruși din Forțele Aerospațiale le trag cel mai adesea asupra teritoriului ucrainean. Raza sa de zbor poate ajunge până la 280 km.

De asemenea, se știe că această versiune este echipată cu cel mai recent sistem de control, inclusiv un căutător optic-electronic și are, de asemenea, focoase penetrante.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *