Timpul Local

O familie din Durleşti s-a intoxicat cu ciuperci otrăvitoare

La scurt timp după ce au mâncat ciuperci, buneii, părinţii şi băiatul de 5 ani, au ajuns la spital pentru lavaj gastric şi tratament antitoxic. Într-o singură zi au fost înregistrate nu mai puţin de 10 cazuri de intoxicaţii cu ciuperci, susţine medicul-coordonator al Serviciului de Urgenţă.

La dezintoxicare a ajuns şi un copil de nici 4 ani cu supradozaj cu vitamine. Copilul a găsit recipientul cu vitamine şi le-a înghiţit pe toate.

Joi a fost înregistrat şi un caz de insolaţie. O tânără de 26 de ani, venită din Anenii Noi la Piaţa Centrală din capitală, a acuzat dureri de cap, ameţeală şi tulburări ale vederii. Fata a fost consultată de medicii de la urgenţă, dar nu a avut nevoie de spitalizare.

Al patrulea copil al unei familii din comuna Coloniţa s-a născut la domiciliu, fiind al doilea copil din familie care vede lumina zilei în casa părintească. Fetiţa şi mama au fost transportate la maternitate.

Din 781 de solicitări înregistrate de Serviciul de Urgenţă din capitală pe parcursul a 24 de ore, 137 au vizat probleme cardiace, 69 – neurologice, inclusiv 8 ictusuri cerebrale. Au fost înregistrate 63 de cazuri de traumatism, 67 de cazuri de infecţii virale acute şi 25 de naşteri.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *