Ultima oră

O femeie a fost reţinută pentru fals de acte

Potrivit Serviciului de presă al MAI, femeia a fost reţinută după o lună de filaj de către colaboratorii poliţiei şi efectuarea a două achiziţii de control a documentelor false. În primul caz a fost procurat un atestat de studii medii de cultură generală a unei şcoli din capitală, la un preţ de 200 euro, iar în cel de-al doilea – trei diplome de absolvire a altei şcoli din municipiul Chişinău. Femeia a fost reţinută în flagrant, în momentul primirii banilor pentru a doua achiziţie de acte false.

În urma percheziţiilor la domiciliul suspectei, au fost depistate 50 blanchete tipizate, necompletate a diplomelor şi a altor acte oficiale. Poliţia a mai stabilit că femeia a fost condamnată în 2009 pentru aceleaşi acţiuni, alegându-se atunci cu o amendă.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului "confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau a sigiliilor false", care presupune pedeapsă sub formă de amendă în mărime de până la 12 mii de lei sau cu privaţiune de libertate de până la 5 ani.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *