Actualitate

O femeie din capitală a decedat din cauza gripei. Este a șasea victimă a virusului AH1N1

Potrivit sursei citate, aceasta este a șasea victimă din țară care a decedat din cauza virusului AH1N1.

„Pacienta în vîrstă de 49 de ani s-a adresat la medic la începutul lunii februarie. Aceasta avea dureri în gît, febră și tuse, însă femeia a refuzat repetat
spitalizarea din cauza lipsei asigurării medicale. Solicitînd din nou asistență medicală, s-a depistat că starea femeii s-a agravat, boala evoluînd în pneumonie. Ulterior, victima a fost internată de urgență la Spitalul Clinic Republican. Peste trei zile, aceasta a decedat în Secția de reanimare”, a declarat Olga Volcovschi.

Ministerul Sănătății a precizat că săptămâna trecută pragul epidemiologic a fost depășit în țară, iar numărul bolnavilor care suferă de infecții ale
căilor respiratorii a fost în creștere. „Au fost înregistrate 347 de cazuri la 100 mii de oameni, pe când limita este de 313 îmbolnăviri la 100.000 de locuitori”, se menționează într-un raport al ministerului.

De la începutul sezonului rece au fost înregistrate 311 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă. În aceiași perioadă au fost spitalizate 271 persoane, înregistrîndu-se în total aproximativ 20 000 de cazuri cu infecții acute ale căilor respiratorii.

sursa. moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *