Actualitate

O femeie din capitală, sancționată pentru că și-a impus copilul de doar 7 ani să cerșească în colț de stradă

Polițiștii au luat decizia, copilul să fie condus la inspectoratul de poliţie pentru identificarea părinţilor. În acest timp, de automobilul de patrulare s-a apropiat o femeie care s-a dovedit a fi mama copilului şi care, la fel, cerşea în apropiere. Aceasta, a manifestat un comportament agresiv, însoţit de injurii în adresa poliţiştilor, opunându-se categoric cerinţelor legale ale forţelor de ordine de a-i urma la Inspectoratul de poliţie Botanica pentru documentare.

După mai multe eforturi depuse de poliţişti, femeia de 43 de ani, locuitoare a municipiului Chişinău, a fost încătuşată şi împreună cu minorul conduşi la inspectorat.

În privinţa acesteia, organele de drept au iniţiat procedura de documentare prin prisma prevederilor Codului Contravențional și anume: „Neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului” care se sancționează cu amendă de la 300 la 500 de lei aplicată părinţilor ori persoanelor care îi înlocuiesc sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 40 de ore, precum și „Ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă” – care se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 de lei sau cu arest contravenţional de la 10 la 15 zile.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *