Social

O femeie din Rezina a primit mai multe arsuri, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

O femeie din Rezina, a primit mai multe arsuri, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină, scrie Echipa.md.

O femeie în vârstă de 64 de ani a suferit mai multe arsuri, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină. Totul avut loc miercuri dimineața, într-o locuință din satul Ignăței, raionul Rezina.

Apelul la Serviciul Unic de Urgență 112 a fost recepționat la ora 10:10. Potrivit informațiilor înregistrate, femeia a primit arsuri în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanța ușor inflamabilă.

Din imprudență, combustibilul a nimerit pe hainele acesteia, iar în consecință au luat foc. Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală. Ajunși, aceștia au acordat îngrijirile de rigoare, iar ulterior au transportat persoana la spitalul raional Rezina.

În urma incidentului, femeia a primit arsuri de gradul I și II pe 85% din suprafața corpului. La moment, aceasta se află sub supravegherea medicilor în stare stabilă. Incendiul în locuință nu s-a produs. Cauza și circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repeta cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase. Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze haine, mobilier și alte bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *