Social

O femeie din Ucraina a încercat să scoată din Moldova bani nedeclarați: Ar acționa în cadrul unui grup criminal organizat

O femeie în vârstă de 45 de ani, originară din Ucraina, a fost trimisă în judecată de procurorii din Republica Moldova, după ce, în luna martie 2022 a încercat să scoată de pe teritoriul țării noastre spre România peste 12,7 milioane lei, în valută străină.

Responsabilii spun că, deși la traversarea frontierei aceasta a susținut că nu are bunuri spre declarare, banii au fost găsiți în valize printre bunurile personale, în sume de peste 395.000 USD și aproape 270.000 EUR, scrie Realitatea.md.

„Banii au fost ridicați, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra acestora a fost aplicat sechestru; ulterior aceștia au fost transmiși Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, până la pronunțarea instanței de judecată”.

Urmărirea penală continuă, așa cum oamenii legii consideră că femeia acționa în cadrul unui grup criminal organizat, specializat în scoaterea banilor din Ucraina, prin Moldova, cu eludarea directă a prevederilor legale.

Conform legii, contrabanda se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 10 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *