Social

O femeie însărcinată a decedat din cauza gripei

Potrivit lui Constantin Spânu, specialistul principal al Ministerului Sănătăţii, Marina Maximciuc, în vârstă de 24 de ani, a fost internată la Spitalul perinatal din Bălţi pe data de 31 ianuarie fiind bolnavă de pneumonie. Pacienta avea la momentul internării 30 de săptămâni de sarcină, dar pe data de 1 februarie a născut sub anestezie, potrivit medicilor, un copil mort. Medicii spun că, după ce a născut, femeia a fugit din spital cu soţul ei, s-a întors deja când situaţia era destul de gravă. După mai multe zile de tratament, la sfârşitul săptămânii trecute ea s-a stins din viaţă.
Potrivit lui Spânu, complicaţiile au survenit din cauza unor boli cronice de care suferea pacienta, precum pielonefrită cronică şi obezitate de gradul III.

Marina Maximciuc avea acasă încă doi copii minori, unul de şase şi altul de patru anişori. Pe lângă faptul că au rămas fără mamă, copiii ar putea rămâne şi fără celălalt părinte. Asistentul social din satul Popovca, Cristina Burduja, ne-a povestit că nu se ştie care va fi soarta celor doi copii. „Tatăl nu munceşte, este neserios, de aceea copiii nu vor putea rămâne în grija lui, iar părinţii lui refuză să-i ia spre adopţie”. Cel mai probabil, cei doi copii vor rămâne în grija bunicii, mama Marinei, dar care este şi ea grav bolnavă.

Până la data de 10 februarie, în R. Moldova au fost confirmate 229 de cazuri de gripă sezonieră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *