Social

O femeie își va petrece următorii 13 ani după gratii: Ar fi omorât o pacientă într-un spital de psihiatrie

O femeie în vârstă de 41 de ani a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei, transmite TV8.

Potrivit Procuraturii, femeia a fost acuzată de faptul că, la data de 10 septembrie, după miezul nopții, aflându-se în salonul unui spital de psihiatrie, din cauza unui conflict cu o pacientă de 39 de ani, profitând de starea de neputință a victimei, ar fi încercat să o stranguleze cu o haină, după care, ar fi sugrumat-o cu mâniile, iar pentru a-și duce intenția până la capăt, ar fi pus o pernă pe fața victimei și s-a urcat pe ea, fapt ce a dus la decesul acesteia.

Învinuita și-a recunoscut vinovăția, prin urmare, cauza în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată.

Astfel, în privința învinuitei a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv, care se va menține până la intrarea sentinței în vigoare.

Potrivit raportului de expertiză judiciară psihiatrico-legală în condiții de staționar, expertul a concluzionat că la momentul comiterii infracțiunii, învinuita avea capacitatea de a-și da seama de caracterul acțiunilor sale și de a le conduce, deci a acționat cu discernământ.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *