Internațional

O femeie ţinută ostatică de Hamas a câştigat timp servindu-i cu băuturi pe militanţi şi glumind cu ei

O femeie israeliană ţinută ostatică împreună cu soţul ei în locuinţa lor timp de 20 de ore a povestit că a câştigat timp servindu-i pe militanţii Hamas cu băuturi şi glumind cu ei, relatează Haaretz și News.ro.

Alarma unei sirene care anunţa tiruri de rachetă i-a făcut pe cei doi soţi să se îndrepte spre adăpostul antiaerian din casa lor din Ofakim, a povestit Rahel Edri. Cinci bărbaţi le-au spart între timp ferestrele, pretinzând că sunt de la poliţie, deşi vorbeau în mare parte în arabă.

Bărbaţii au forţat-o apoi pe femeie să urce la etaj, au spart telefoanele ei şi ale soţului ei, le-au pus întrebări şi au scotocit prin dulapuri.

”Au îndreptat o armă spre mine şi au ţinut o grenadă deasupra capului meu”, a relatat Edri pentru site-ul de ştiri Walla.

”Le-am spus că trebuie să-mi fac insulina, încercând să le distrag atenţia de la faptul că am copii care sunt ofiţeri de poliţie. Le-am oferit băuturi: Coca-Cola Zero, apă”, a mai povestit femeia.

Atacatorii i-au spus lui Edri că sunt eroi, iar copiii lor le susţin acţiunile. Între timp, ei tot verificau ferestrele pentru a se asigura că nu vine nimeni să salveze ostaticii.

De asemenea, Edri spune că a glumit cu atacatorii în încercarea de a câştiga timp pentru ca forţele de salvare să ajungă. ”Le-am spus: Te voi învăţa ebraică, iar tu mă vei învăţa arabă”, a spus ea. ”Am înţeles că era o chestiune de viaţă şi de moarte”, a adăugat femeia.

”Dintr-o dată, în jurul miezului nopţii, am auzit forţele speciale intrând”, a povestit ea. I-a fost teamă că vor trage accidental în ea.

”În loc să ne ucidă, teroriştii au fugit în diverse locuri şi s-au ascuns până când au fost împuşcaţi. Vreau să mulţumesc poliţiei. Ei sunt eroii noştri”, a spus Rahel Edri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *