Ultima oră

O haită de lupi înspăimântă locuitorii raionului Rezina

Gheorghe Zalevschi, locuitor al satului Cuizăuca, povesteşte că se întorcea cu căruţa de la câmp când a văzut un animal asemănător cu un câine mare, cu blană sură, care stătea în mijlocul drumului şi se uita ţintit la cai. Ana Bârcă din satul vecin, Otac, afirmă că trei lupi maturi şi un pui i-au atacat caii priponiţi în preajma traseului Chişinău-Rezina. ,,Caii s-au speriat, au rupt priponul şi au alergat spre casă. Frica e foarte mare, ne temem deja să ieşim singuri pe deal la lucrările agricole. Ei sunt înrăiţi şi pot ataca omul”, spune femeia. Oamenii presupun că animalele au venit în regiune din Ucraina, iarna aceasta, când apa râului Nistru era îngheţată. ,,Ne temem că la iarnă, când lupii nu vor avea ce mânca, vor veni la casele oamenilor”, spune Maria Duca, din Cuizăuca.

Întreprinderea silvică Orhei, în subordinea căreia se află zonele forestiere din satele Cuizăuca şi Otac, nu are informaţii despre haita de lupi. ,,Prima dată aud”, a spus Petru Bârcă, inginer silvic-şef, solicitat de Info-Prim Neo.

Lilia Eladi, consultant în Direcţia resurse naturale şi biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, afirmă că de la Ministerul Afacerilor Interne parvin informaţii care confirmă că în Moldova există specia de lup ,,Canis Lupus”. ,,În perioada mai-iunie au fost sesizate două cazuri în care lupii au fost văzuţi în satele Olişcani şi Fuzăuca din raionul Şoldăneşti”, a menţionat Lilia Eladi.

Potrivit datelor Agenţiei de stat pentru silvicultură ,,Moldsilva”, de la începutul acestui an pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 80 de cazuri de prezenţă a lupilor.  

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *