CSI / RusiaExterne

O jurnalistă a fost ucisă în urma unui atac cu rachete rusești asupra Kievului

Jurnalista Vera Girich a murit în propria casă, în urma atacului de joi, 28 aprilie, cu rachete rusești asupra capitalei Kiev, relatează The Guardian.

Trupul Verei a fost găsit sub dărâmături vineri dimineață, a anunțat Radio Europa Liberă din Ucraina.

„Jurnalista și producătoarea Radio Europa Liberă Vera Girich a murit ca urmare a atacului cu rachete rusești care au lovit casa în care locuia la Kiev. Bombardamentele au avut loc joi, 28 aprilie. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit sub dărâmături în dimineața de vineri”, a scris postul de radio, pe site.

Vera Girich a început să lucreze de la biroul din Kiev al postului de radio la 1 februarie 2018. Anterior, a lucrat la principalele posturi de televiziune ucrainene.

Primarul Kievului Vitali Kliciko a anunțat mai devreme că cel puțin o persoană și-a pierdut viața în atacul cu rachete. El a mai spus că a fost găsit cadavrul sub dărâmături, în cartierul Shevchenkivskyi.

Joi, soldații ruși au lansat două rachete asupra Kievului, chiar în timpul vizitei șefului ONU, Antonio Guterres, iar una dintre acestea a lovit etajul inferior al unei clădiri rezidențiale.

Autorităţile ucrainene au descris joi seara bombardamentele ruseşti drept „un act odios de barbarie, iar președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a spus că atacurile de la Kiev fac parte din eforturile conducerii ruse de a umili ONU.

Vineri, Rusia a confirmat dimineață atacul, dar a susținut că ținta a fost o fabrică de rachete și nu zona rezidențială.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *