Internațional

O jurnalistă din Marea Britanie a primit acasă un refugiat

Odată ajunşi în Europa, refugiaţii sirieni trebuie să se adapteze la ţara adoptivă, la o nouă viaţă, departe de tot ceea ce le este cunoscut. Acesta este şi cazul lui Yasser. El a ajuns în Anglia singur, urmând să îi aştepte şi pe soţia şi copilul său. Pentru că era singur, nu reprezenta o prioritate în ceea ce priveşte programele de integrare a refugiaţilor.

Norocul lui s-a numit Helen Pidd. Femeia, jurnalist la publicaţia The Guardian, a aflat povestea sa şi l-a luat la ea acasă, pentu a-l ajuta să se integreze în noua lui ţară. Cei doi au devenit foarte buni prieteni, după cum afirmă chiar Helen într-un articol publicat în ziarul britanic. 

Yasser a petrecut alături de Helen Crăciunul, a mers cu aceasta chiar şi la o petrecere de Halloween. Jurnalista spune că un rol foarte important l-au avut şi prietenii ei, care l-au făcut pe Yasser să se simtă ca acasă: l-au învăţat engleză, au vorbit tot timpul cu el, i-au reparat bicicleta şi i-au arătat cum să meargă pe ea astfel încât să fie în siguranţă.

„Se spune că e nevoie de un întreg sat ca să creşti un copil. Eu cred că este nevoie de o întreagă societate pentru a integra un refugiat”, a spus Helen.

Faptul că a stat într-o casă cu o femeie cu care nu avea nicio legătură a fost o noutate pentru Yasser, acest lucru nefiind permis în Siria. „În Siria acesta este un lucru neobişnuit. Aveam prietene femei, ieşeam cu ele în oraş, însă era imposibil să locuiesc cu ele în aceeaşi casă”, a povestit Yasser.

Helen a fost umită să vadă că Yasser s-a implicat în problemele societăţii engleze. Când a văzut la televizor transmisiuni live din timpul inundaţiilor din nordul Angliei, bărbatul a mobilizat un grup de sirieni care au ajutat familiile la curăţenie.

Între timp, familia lui Yasser a ajuns în Anglia şi astfel, bărbatul a putut aplica pentru un adăpost.

sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *