Social

O lecție de educație sexuală la liceul „Mircea Eliade”

Scopul evenimentului a fost informarea tinerilor despre întreruperea sarcinii, despre consecințele acestei acțiuni, dar și despre adopția copiilor nedoriți.

Organizatorii lecției au dorit să-i facă să înțeleagă pe tineri cât de importantă este viața unui om, iar nașterea unui copil neplanificat, dimpotrivă, ar putea aduce fericirea în familie, „pentru că exisă familii infertile și ar putea să adopte copiii nedoriți” susține membrul asociației obștești „Moldova pentru viață”, Nadejda Usatîi.

În fața tinerilor a vorbit medicul obsterician-ginecolog de la spitalul Medpark, Maxim Calaraș, pentru a-i avertiza că întreruperea sarcinii poate duce la infertilitate, iar contracepția este obligatorie în prevenirea sarcinilor nedorite. De asemenea, medicul susține că de cele mai multe ori, femeile avortează după ce sunt influențate de partenerii acestora, chiar dacă instinctul lor matern se află în contradicție cu decizia.
Reacția elevilor a fost diferită. Dacă unii au chicotit și s-au jucat la telefoane, alții au fost atenți la informațiile prezentate. „Orice decizie contează și din toate acțiunile pe care le facem, tragem consecințe plăcute ori neplăcute, iar decizia luată poate schimba viața”, a mărturisit eleva liceului, Sanda Matcovschi.

Evenimentul, aflat la a doua ediție, face parte din activitățile pentru viață și va avea ca punct culminant „Marșul pentru viață” pe 26 martie.

Georgeta Carasiucenco, stagiară

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *