Actualitate

O lume întreagă nu-i poate convinge pe ruşi să-şi scoată armata din Moldova

Declaraţia a fost făcută de ex-preşedintele Republicii Moldova, Mircea Snegur, la depunerile de flori la monumentul „Maica îndurerată”, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la conflictul armat de la Nistru, transmite Info-Prim Neo.

„Ziua de 2 martie este una în care suntem cuprinşi de tristeţe. Astăzi îi comemorăm pe eroii care au luptat pentru integritatea ţării noastre. De fiecare dată vin cu scuze către familiile celor care şi-au pierdut viaţa în acel conflict. Vă mulţumesc că aţi reuşit atunci să temperaţi din poftele şi dorinţele mercenarilor de atunci. Faptul că Moldova şi-a sărbătorit 20 de ani de independenţă se datorează şi eroismului vostru”, a subliniat Mircea Snegur.

Primul preşedinte moldovean a remarcat că separatismul din regiunea transnistreană mai este susţinut de către forţele radicale din Federaţia Rusă. În aceeaşi situaţie mai sunt şi alte state din fosta URSS. „Din păcate, şi situaţia social-economică a combatanţilor nu este cea mai bună, dar avem speranţa că autorităţile vor reuşi treptat să rezolve problemele una câte una”, a spus Mircea Snegur.

2 martie este şi motiv de bucurie, a declarat ex-preşedintele. Republica Moldova a împlinit astăzi 20 de ani de când este membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *