Actualitate

O magistrată din Republica Moldova a fost sancționată pentru că a recunoscut Crimeea ca parte a Rusiei

În hotărârea emisă în mai 2015, Iftodi a făcut trimitere la decretul semnat de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, prin care era anexată peninsula Crimeea.

Părinții copilului, ambii cetățeni ai Republicii Moldova s-au aflat temporar în orașul Sevastopol, iar copilul lor s-a născut în regiune. Întorși acasă, aceștia au vrut să înregistreze nașterea copilului la Oficiul Stării Civile din Edineț. Instituția a refuzat să înregistreze actul, pe motiv că acesta nu este recunoscut în Republica Moldova. Atunci, părinții s-au adresat în instanță cu cererea de a declara ilegal certificatul de naștere al copilului.

În loc să anuleze documentul, judecătoarea a confirmat autenticitatea lui.

Avocatul Mariei Iftodi a încercat să justifice decizia judecătoarei, aducând drept exemplu așa-zisa declarație de independență a Crimeii, dar și adoptarea unei constituții a regiunii.

Conform membrii Colegiului disciplinar în cazul în care Republica Moldova a semnat o rezoluție prin care recunoaște oficial integritatea Ucrainei, nici o autoritate a statului nu poate recunoaște regiunea drept parte al altui stat.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *