Timpul Liber

O mare prietenă a cărții, Parascovia Onciu

Pe lângă faptul că găzduiește numeroase activități culturale, omagieri și expoziții, doamna Onciu mai organizează și diverse programe de lectură. Astfel, pragul bibliotecii e pășit de cititori de toate vârstele. Am întâlnit-o cu trei ani în urmă în cadrul Salonului de Lectură „Ceaiul de la ora 4”, la Biblioteca „Transilvania”, conceput de Alexandra Tănase, profesoară de limba și literatura română de la Liceul „Gaudeamus”. Prin bibliotecara Parascovia Onciu am cunoscut Cuvântul Românesc, Cartea și alte valori ale neamului. Interesul meu față de carte anume acolo s-a născut, la Biblioteca „Transilvania”. La orice activitate, doamna Parascovia a venit cu un cuvânt luminat, cu o vorbă aleasă, de la care am avut ce învăța. 

La inițiativa doamnei Onciu s-au desfășurat zeci de întâlniri cu personalități notorii basarabene. Contribuie considerabil la desfăşurarea Zilelor Filialei „Transilvania”, a Săptămânii Filialei „Transilvania”, prin care promovează valențele culturale şi spirituale ale înaintaşilor noştri. Doamna Parascovia Onciu și-a dedicat toată viața cărții, muncii asidue în Lumea Cuvântului Românesc.

Pe 8 august, doamna directoare Parascovia Onciu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cu acest prilej, noi, cei care am învățat iubirea de Carte de la Domnia Sa, îi spunem La mulți ani, cu mulți prieteni și cu mute cărți…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *