Război

O maternitate din Herson, bombardată de ruși: „În acele momente medicii efectuau o operaţie de cezariană”

Maternitatea unui spital din oraşul Herson, din sudul Ucrainei, a fost lovită de un bombardament rusesc, a declarat pe marți, 27 decembrie, Kyrylo Timoşenko, şeful adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei, citat de CNN.

„Au bombardat locul în care s-au născut pe 27 decembrie doi copii. Înainte de atac, medicii au reuşit să finalizeze o operaţie de cezariană. În instituţie se află cinci femei care născuseră. În mod miraculos, nimeni nu a fost rănit”, a declarat Timoşenko prin intermediul canalului de Telegram.

De asemenea, bombardamentele ruseşti au avariat infrastructura civilă din aşezarea Antonivka din regiunea Herson şi oraşul Herson, a anunţat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei prin intermediul Facebook, adăugând că există victime în rândul civililor.

Între timp, ameninţarea atacurilor aeriene şi cu rachete asupra instalaţiilor de infrastructură critică se menţine pe întreg teritoriul Ucrainei, în condiţiile în care ofensiva Rusiei a avut loc în direcţia Bakhmut şi Avdiivka, încercând să îmbunătăţească situaţia tactică în direcţia Lyman, au declarat Forţele Armate ale Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *