Actualitate

O mie de turişti români, blocaţi în Turcia. Cel puţin 100 în Gaziantep, unde azi a fost un atentat (VIDEO)

Companiile cu care au zburat i-au dus în oraşe unde aeroporturile erau deschise şi i-au lăsat acolo. Este şi cazul a cel puţin 100 de conaţionali, care aşteaptă de patru zile în Gaziantep, localitate aflată în apropierea graniței cu Siria, un zbor către Istanbul şi de acolo către ţară.

Ninsorile abundente au dus doar astăzi la anularea a peste 300 de curse domestice. Românii blocaţi în Gaziantep, un oraş vizat des de atentate, spun că se tem pentru vieţile lor.

Unul dintre românii aflaţi acolo a povestit pentru Digi24 că se află cu soţia într-un hotel şi că le este teamă deoarece se aud mereu împuşcături, iar azi a fost un atentat în localitate.

„Nu am dormit azi noapte de frică”, a povestit el.

Bărbatul a adăugat că autorităţile române le-au comunicat doar că s-au sesizat, că ambasada şi ministerul au fost informaţi despre situaţie.

„Compania de zbor ne dă bilete către Istanbul, e un singur funcţionar acolo, ne tot dă bilete pentru zboruri pentru a doua zi, dar a doua zi, zborurile se anulează. Mâine este a cincea zi de când suntem în situaţia aceasta”, a spus românul.

„Nu ne plângem de cazare sau de mâncare, problema e că avem familiile îngrijorate, avem serviciu”, a adăugat el.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *