ROMÂNIA

O navă comercială din Turcia, lovită de o mină în largul coastelor României

O navă de marfă turcească a fost lovită joi de o mină în Marea Neagră, în largul coastelor României, dar a rămas aproape intactă.

Incidentul a avut loc la ora 9:20, în apropierea gura Dunării – la 11 mile marine la nord de orașul Sulina, în apropiere de intrarea în girul Sulina. Informațiile au fost furnizate de compania britanică de siguranță maritimă Ambrey.

După explozie, nava a ancorat pentru a vedea dacă există pagube și și-a continuat drumul aproximativ trei ore mai târziu. Niciunul dintre membrii echipajului nu a fost rănit.

O altă sursă din cadrul guvernului ucrainean a confirmat pentru agenție că a avut loc un astfel de incident și că ar fi putut fi vorba fie de o mină foarte veche, din al Doilea Război Mondial, fie de una dintre cele noi, din timpul războiului ruso-ucrainean.

Șeful companiei turcești de consultanță Bosphorus Observer a declarat, citând datele sale, că în incident a fost implicat vasul Kafkametler, care a suferit avarii minore. Operatorul navei nu a răspuns încă la o solicitare de comentarii.

Datele de urmărire a navelor MarineTraffic arată că nava Kafkametler era ancorată pe Dunăre în apropierea terminalului ucrainean din Vilkov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *