ActualitateExterne

O navă marinei din Noua Zeelandă s-a scufundat, după care a lovit un recif în largul Insulelor Samoa

Noua Zeelandă a anunţat duminică salvarea a 75 de pasageri de pe o navă marinei care a lovit un recif în largul Insulelor Samoa şi apoi s-a scufundat în timp ce studia zona, notează AFP, citat de AGERPRES.

“Incidentul a avut loc sâmbătă seara”, a explicat armata, precizând că cele 75 de persoane aflate la bord “au părăsit nava în bărci de salvare şi alte ambarcaţiuni după eşuare”.

Nava în cauză, “HMNZS Manawanui”, potrivit contraamiralului Shane Arndell, a lovit un recif în apropiere de insula samoană Upolu, în Pacificul de Sud.

Înregistrări video publicate de presa locală par să arate această navă oceanografică scoţând fum înainte de a se scufunda.

“Toţi cei 75 de membri ai echipajului şi pasagerii de la bordul HMNZS Manawanui au sosit în siguranţă în Samoa”, a declarat Shane Arndell într-un comunicat.

“HMNZS Manawanui” era folosită pentru a desfăşura o serie de activităţi specializate de scufundări, salvare şi sondare marină în jurul Noii Zeelande şi în Pacificul de Sud-Vest.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *