Externe

O nemțoaică de 94 de ani care a negat în mod repetat Holocaustul va petrece un an după gratii

Procuratura din Berlin a respins plângerea Ursulei Haverbeck, în vârstă de 94 de ani, condamnată la un an de închisoare pentru negarea Holocaustului, argumentând că nu-și poate ispăși pedeapsa în captivitate din motive de sănătate, citând Neue Westfälische.

Haverbeck a fost condamnat în aprilie 2022 pentru că a negat într-un interviu că a ucis milioane de evrei în timpul perioadei naziste. Recursul său a fost respins de instanță, astfel că femeia ar urma să înceapă să-și ispășească pedeapsa la sfârșitul toamnei.

Însă avocatul lui Haverbeck a trimis un certificat medical care ar dovedi că femeia de 94 de ani nu-și poate ispăși pedeapsa în închisoare din motive de sănătate. După un control efectuat de medicul închisorii, și această cerere a fost respinsă.

„Medicul închisorii a confirmat că Ursula Haverbeck este aptă pentru detenție, cu recomandarea ca ea să fie cazată, dacă este posibil, la parter”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din Berlin pentru Neue Westfälische.

Se așteaptă ca femeia să fie trimisă la închisoarea deschisă din Bielefeld-Senne – care, printre altele, permite condamnaților să iasă în timpul zilei și să lucreze în paralel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *