Actualitate

O nemțoaică oprită de vameși la Leușeni: A încercat să scoată din țară un bebeluș

Potrivit polițiștilor, cetăţeancă germană era însoțită de doi bărbați, cetăţeni ai Republicii Moldova. Oamenilor legii li s-a părut suspect faptul că nou-născutul avea paşaport, eliberat cu cinci zile în urmă şi că era însoţit de o persoană străină, care a declarat că părăseşte teritoriul R. Moldova împreună cu nou-născutul „în scop de odihnă”.

„Suspecta a prezentat o procură, eliberată de un notar din Bălţi, potrivit căreia tatăl copilului este de acord ca aceasta să ia copilul nou-născut la odihnă, cu începere din data de 10 martie curent. Organele de drept au constatat în cadrul investigației că femeia a intrat pe teritoriul R. Moldova pe 25 ianuarie, iar tatăl bebelușului are antecedente penale, fiind condamnat anterior pentru tîlhărie. Acesta mai are încă trei copii”, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru tentativă de scoatere ilegală din țară a unui nou-născut. De asemenea, părinții copilului vor fi reținuți pentru verificări și stabilirea tuturor circumstanțelor. Pînă la elucidarea cazului copilul va fi plasat la Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare a Copiilor de vîrstă fragedă din Chișinău. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *