Social

O nou avarie la Termoelectrica? Blocul nr. 2 – oprit. Care este motivul invocat de întreprindere

Termoelectrica anunță că blocul energetic numărul doi a fost oprit în urma unor defecțiuni, conform Realitatea.md. Blocul nr. 2 a fost oprit pe 18 ianuarie, iar înlăturarea defecțiunilor ar putea dura 3-4 zile.

„Au apărut deranjamente la ecranul din spate a cazanului de abur, care necesită a fi lichidate pentru a evita deconectarea în regim de avarie a blocului. De menționat că blocul energetic a fost pus în funcțiune în anul 1978”, se arată în mesajul întreprinderii.

Regimul termic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți. În ceea ce privește blocul energetic nr. 3, Termoelectrica precizează că lucrările sunt la etapa finală și este preconizat ca acesta să fie pus în funcțiune până pe 26 ianuarie.

În luna noiembrie 2022, blocul energetic nr. 3 a fost oprit după o explozie. Exista defecțiune la sistemul de răcire, iar informația a apărut în spațiul public câteva zile mai târziu. Natalia Gavrilița și Andrei Spînu declarau că au aflat din presă despre cele întâmplate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *