Actualitate

O nouă alertă la CSJ. Toate persoanele, evacuate

Săptămâna începe cu noi alerte. În această dimineață, 18 iulie, omenii legii au fost sesizați, precum că în incinta Curții Supreme de Justiție (CSJ) este amplasat un obiect explozibil. Imediat, la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Svetlana Scripnic, ofițeră de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, care a precizat faptul că toate persoanele au fost evacuate.

Menționăm că în urmă cu două zile, la CSJ a avut loc o alertă cu bombă, care după câteva ore de verificări, persoanele specializate nu au găsit obiecte explozibile, ulterior, s-a dovedit că alerta este falsă.

Recent, șefa statului, Maia Sandu, a declarat că alertele false cu bombă din ultima perioadă reprezintă o încercare de „destabilizare a situației” din Republica Moldova și o modalitate de verificare a capacității instituțiilor statului de a reacționa. Declarația a fost făcută miercuri, 13 iulie, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune Moldova 1.

Menționăm că, potrivit PCCOCS, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus pe acest caz formarea unui grup din ofițeri de investigație de la Inspectoratul Național de Investigații și ofițeri de la Serviciul de Informații și Securitate.

Sursa: Zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *