Actualitate

(O NOUĂ BOMBĂ) Revoluția GAZELOR DE ȘIST ajunge și în RUSIA – Gazprom, Rosneft, Shell și Exxon vor FORA prin FRACTURARE

Locul este cunoscut a fi unul dintre cele mai mari depozite de gaz din lume.

Colaborarea între Shell și Gazprom Neft  sub forma de "Petrol Salym" a început prin forarea  în premieră în zona din Salymul superior. Este un proiect-pilot care va avea nevoie de încă cinci sonde orizontale în următorii doi ani, folosind tehnologia multi-fracturare, spune o declarație oferită companie.

(ANALIZĂ) România vrea și independență energetică, și ecologie: Locul TREI în europa DUPĂ REZERVELE DE GAZ de ȘIST

"Dezvoltarea zonei azhenov este un element important al strategiei noastre de dezvoltare", spune Oleg Karpushin, directorul executiv al Petroleum Salym. 

Domeniul Bazhenov a atras giganți petrolieri străini , cum ar fi Shell și Exxon din cauza asemănarii sale cu domeniul de șist Bakken în SUA. Progresele datorate tehnologia de foraj au creat un boom economic acolo , spune Bloomberg.

PANICĂ la „Gazprom”? REPUBLICA MOLDOVA ARE GAZE DE ȘIST

" Acesta este un lucru mare pentru Rusia", a declarat Ildar Davletshin, un analist de petrol și gaze naturale de la Renaissance Capital din Moscova. 

Exxon (SUA) și Rosneft (F. Rusă)  încep și ei un proiect pilot de foraj în valoare de 300 milioane dolari într- o altă parte a câmpului Bazhenov acest an.

În câțiva ani gazul românesc l-ar putea înlocui pe cel rusesc

În aprilie 2013 compania rusă Gazprom Neft și cea americană Shell au semnat un memorandum de intenție pentru a explora în comun și de a dezvolta uleiuri din șisturi bituminoase și proiectele offshore arctice din Rusia.

(STUDIU) România are rezerve de gaze de şist "pentru consumul pe 100 de ani"

Referințe: Ucraina încearcă să-și reducă dependența energetică de Rusia: Acord cu Chevron pentru extragerea gazelor de ȘIST

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *