Internațional

O nouă expolzie de cazuri de coronavirus. Medicii din Germania cer testarea obligatorie la nivelul întregii UE a tuturor pasagerilor din China

Medicii din Germania cer testarea obligatorie la nivelul întregii UE a tuturor pasagerilor care vin din China, după ce țara se confruntă din nou cu o explozie de cazuri de coronavirus, relatează dpa. Pe de altă parte Uniunea Europeană oferă Chinei vaccinuri gratuite împotriva Covid-19 pentru a ajuta la reducerea focarului, a anunțat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, citat de Financial Times.

Este probabil ca coronavirusul să sufere mutații, având în vedere valul de contaminări din China, a declarat Johannes Nießen, președintele Asociației Federale a Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică, pentru ziarele grupului media Funke. De aceea trebuie să fim pregătiți, a mai spus el.

„Acum avem nevoie de protecție uniformă în toată Europa. Fiecare călător din China ar trebui să fie testat cu ajutorul testelor rapide la intrarea în UE”, a mai declar medicul german. Regula ar trebui să se aplice celor care se află în călătorii de afaceri, turiștilor și altor vizitatori”, a adăugat el.

Cei care sunt testați pozitiv la coronavirus, ar trebui să efectueze un test PCR și proba trebuie secvențializată, iar pasagerii infectați cu coronavirus ar trebui izolați, a adăugat Nießen.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, le-a cerut membrilor UE să-și revizuiască măsurile naționale de monitorizare a virusului și să le intensifice din nou dacă este necesar.

Între timp, mai multe țări europene, între care Franța, Italia și Spania, au impus restricții la intrarea pe teritoriile lor pentru călătorii din China sau au susținut perspectiva unor astfel de măsuri. Maroc, chiar și-a închis granițele pentru călătorii care vin din China.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *