ActualitateExterne

O nouă furtună tropicală va lovi Vietnamul

O furtună tropicală este prognozată să atingă uscatul în centrul Vietnamului la sfârşitul zilei de joi, aducând ploi torenţiale care ar putea provoca inundaţii periculoase, a declarat agenţia meteorologică vietnameză, la scurt timp după ce regiunile nordice ale acestei ţări au fost afectate de puternicul taifun Yagi, informează Reuters, potrivit Agerpres.

“Furtuna nr. 4”, aşa cum a fost denumită ea în Vietnam, este prognozată să lovească zonele costiere din provincia Quang Tri şi până în provincia Quang Nam în cursul serii de joi, cu rafale de vânt de până la 102 km/h, a declarat agenţia într-un raport.

Din cauza posibilului impact al furtunii, aeroportul Dong Hoi din nordul coastei centrale a Vietnamului va fi închis joi între orele locale 15:00 şi 22:00 (08:00 – 15:00 GMT), a anunţat Autoritatea de Aviaţie Civilă din Vietnam (CAAV).

Această ţară din Asia de Sud-Est nu şi-a revenit încă după trecerea taifunului Yagi, cea mai puternică furtună care a lovit Asia în acest an şi care a atins uscatul în nordul Vietnamului în urmă cu aproape două săptămâni. Taifunul Yagi a ucis peste 290 de persoane şi a provocat pagube materiale de aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

“Furtuna nr. 4” va declanşa precipitaţii care vor fi cuprinse între 100 şi 300 milimetri de joi până vineri în centrul Vietnamului, inclusiv în destinaţia turistică Danang, a declarat agenţia vietnameză de meteorologie.

Ploile vor lovi, de asemenea, regiunea înaltă din centrul ţării, unde se află cea mai mare zonă de cultivare a cafelei din Vietnam, a precizat aceeaşi agenţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *