Economie

O nouă linie de îmbuteliere a vinului a fost lansată la Cricova din banii BEI

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, vicepreşedintele BEI responsabil pentru activităţile băncii din vecinătatea estică, Wilhelm
Molterer, şi ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, au semnat o declaraţie de intenţie privind lansarea şi aplicarea unui nou proiect pentru susţinerea producătorilor de fructe, în valoare de 100 de milioane de euro, care este contribuţia BEI. Suma va fi destinată pentru credite ĂŽn condiţii avantajoase.

"Sper că foarte curând vom asista la semnarea unei noi linii de investiţii, ceea ce ţine de procesarea producţiei agroalimentare. Cel mai important este că prin aceste investiţii va creşte competitivitatea produselor moldoveneşti", a declarat premierul Iurie Leancă.

Preşedintele BEI, Werner Hoyer, a remarcat faptul că este vorba despre un acord istoric care reprezintă un angajament al Băncii Europene de Investiţii pentru sprijinirea agriculturii naţionale în cadrul Parteneriatului Estic. "Chiar dacă este o perioadă dificilă, Moldova continuă să caute noi pieţe de desfacere pentru vinurile sale excelente şi nu doar", a încheiat oficialul.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *