IT&C

O nouă lovitură! Compania chineză Huawei se pregătește să părăsească Rusia

Compania chineză Huawei intenționează să părăsească piața rusă, încetând să mai lucreze direct cu contrapărțile locale. Producătorul de smartphone-uri și electronice intenționează să își închidă sediul central. De asemenea, a încetat să mai livreze produse noi în Rusia, concentrându-se pe vânzarea resturilor. Acest lucru a fost raportat de Izvestia, citând surse de pe piață.

„Într-adevăr, Huawei nu își livrează dispozitivele direct în Rusia în acest moment”, a confirmat pentru publicație o sursă apropiată uneia dintre companiile de telefonie mobilă.

Este posibil ca biroul din Moscova al companiei chineze să se închidă începând cu 1 februarie 2023 – aceasta este data la care spațiile din centrul de afaceri Krylatskiye Holmy vor fi închiriate. Costul său este de 8 milioane de ruble pe lună. În prezent, compania se concentrează pe vânzarea stocurilor și nu livrează bunuri noi în Rusia.

De la începutul războiului din Ucraina, mărcile chinezești au evitat să sprijine direct Rusia în conflict, de teama sancțiunilor occidentale. Multe dintre acestea părăsesc tacit piața rusă sau pun capăt cooperării. Excepție face industria auto, unde mărcile chinezești își sporesc prezența, dar din cauza sărăciei rușilor și a cererii în scădere a consumatorilor , acestea nu se grăbesc să își sporească expansiunea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *