Internațional

O nouă lovitură pentru Putin. Macron: Comunitatea internaţională să nu manifeste ”nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis” faţă de Rusia

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron a îndemnat marţi, 23 august, comunitatea internaţională să nu manifeste ”nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis” faţă de Rusia, în timp ce războiul din Ucraina va intra miercuri în a şaptea lună, informează AFP cu referire la Agerpres.

„Nu putem (…) avea nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis, pentru că în joc este libertatea noastră a tuturor şi pacea în toate zonele de pe glob”, a declarat Macron într-un mesaj video la Summitul Internaţional al ”Platformei Crimeea”, ce reuneşte principalele ţări care susţin Ucraina.

Numeroase state, din Africa şi din Asia, au adoptat o politică de neutralitate după războiul declanșat de Rusia asupra Ucrainei, pe 24 februarie, invazie pe care acestea se abţin să o condamne.

De asemenea, în Europa, unele ţări precum Ungaria menţin legături importante, în special energetice, cu Rusia.

Emmanuel Macron i-a cerut din nou Rusiei ”să înceteze ostilităţile, să-şi retragă trupele de pe întreg teritoriul ucrainean şi să aleagă diplomaţia pentru a reconstrui pacea”, potrivit sursei citate.

Europenii sunt gata să susţină ”lupta” Ucrainei ”pe termen lung”, a mai adăugat preşedintele francez în atenţia omologului său ucrainean Volodimir Zelenski.

1Franţa şi Uniunea Europeană, cu numeroşi aliaţi şi prieteni ai Ucrainei, fac tot ce este necesar pentru a susţine lupta voastră”, a declarat liderul francez. ”Hotărârea noastră nu s-a schimbat şi suntem gata să menţinem acest efort pe termen lung”, a mai subliniat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *