Internațional

O nouă lovitură pentru Putin. Macron: Comunitatea internaţională să nu manifeste ”nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis” faţă de Rusia

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron a îndemnat marţi, 23 august, comunitatea internaţională să nu manifeste ”nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis” faţă de Rusia, în timp ce războiul din Ucraina va intra miercuri în a şaptea lună, informează AFP cu referire la Agerpres.

„Nu putem (…) avea nicio slăbiciune, niciun spirit de compromis, pentru că în joc este libertatea noastră a tuturor şi pacea în toate zonele de pe glob”, a declarat Macron într-un mesaj video la Summitul Internaţional al ”Platformei Crimeea”, ce reuneşte principalele ţări care susţin Ucraina.

Numeroase state, din Africa şi din Asia, au adoptat o politică de neutralitate după războiul declanșat de Rusia asupra Ucrainei, pe 24 februarie, invazie pe care acestea se abţin să o condamne.

De asemenea, în Europa, unele ţări precum Ungaria menţin legături importante, în special energetice, cu Rusia.

Emmanuel Macron i-a cerut din nou Rusiei ”să înceteze ostilităţile, să-şi retragă trupele de pe întreg teritoriul ucrainean şi să aleagă diplomaţia pentru a reconstrui pacea”, potrivit sursei citate.

Europenii sunt gata să susţină ”lupta” Ucrainei ”pe termen lung”, a mai adăugat preşedintele francez în atenţia omologului său ucrainean Volodimir Zelenski.

1Franţa şi Uniunea Europeană, cu numeroşi aliaţi şi prieteni ai Ucrainei, fac tot ce este necesar pentru a susţine lupta voastră”, a declarat liderul francez. ”Hotărârea noastră nu s-a schimbat şi suntem gata să menţinem acest efort pe termen lung”, a mai subliniat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *