CSI / RusiaInternațional

O nouă lovitură pentru Rusia. Turkish Airlines nu suplimentează zborurile pentru ruși

Compania aeriană Turkish Airlines nu ajută rușii care vor să fugă de mobilizarea lui Putin. De asemenea, compania a anunțat că nu va suplimenta zborurile către Rusia, deși este o cerere uriașă.

Compania aeriană a decis că nu reînceapă cursele către patru orașe mari, inclusiv Ekaterinburg, unde au avut loc mari proteste față de regimul Putin, și Soci, stațiunea favorită a președintelui Rusiei.

Suspendarea zborurilor va rămâne în vigoare până la finalul anului. Avioane turcești încă zboară de la Moscova și Sankt Petersburg, printre altele.

Bărbații ruși stau cu miile la cozi la aeroporturi ca să încerce să scape de încorporare. Cei care își permit, au ajuns să închiziere avioane private.

Un zbor doar dus costă 30.000 de dolari. Prețul pentru închirierea unui avion cu opt locuri variază între 90.000 și 160.000 de euro – mult mai scump decât tariful normal.

După ce Putin a anunțat la 21 septembrie, mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. 

De asemenea, menționăm că în zilele următoare, prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova a crescut, iar altele s-au vândut complet imediat după anunțul lui președintelui rus. Cele mai căutate au fost zborurile Turkish Airlines care plecau din Moscova și se îndreptau spre orașe precum Istanbul și Belgrad.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *