CSI / Rusia

O nouă mobilizare? Parlamentul rus aprobă un proiect de lege care permite livrarea electronică a documentelor de recrutare în armată. Cei care primesc citația nu vor avea voie să părăsească Rusia

Parlamentul rus, Duma de Stat, a votat în favoarea unor amendamente la un proiect de lege care ar permite livrarea electronică a documentelor de recrutare militară, pe lângă scrisorile tradiționale, relatează CNN.

Proiectul de lege a trecut marți de a treia lectură și acum trebuie să fie semnat de Vladimir Putin înainte de a deveni lege.

Marți, 11 aprilie, Kremlinul a declarat că amendamentele la legislația privind conscripția militară nu au legătură cu mobilizarea, respingând zvonurile privind un nou val de înrolare în Rusia.

Fiind întrebat în timpul unei convorbiri obișnuite cu reporterii dacă Kremlinul este îngrijorat că legea propusă, dacă va fi adoptată, va declanșa un nou val de exod în masă al rușilor, purtătorul de cuvânt al lui Pustin, Dmitri Peskov a răspuns: „Absolut deloc. Nu are nimic de-a face cu mobilizarea; are de-a face cu recrutarea militară”.

„Nu există un al doilea val”, a spus Peskov după ce a fost presat în continuare să răspundă la zvonurile privind un viitor al doilea val de mobilizare.

Duma de Stat a publicat marți proiectul de lege. Potrivit documentului, citațiile electronice pentru serviciul militar vor fi echivalate cu cele pe hârtie. În prezent, documentele de recrutare în Rusia trebuie să fie livrate manual de către biroul local de înrolare militară sau prin intermediul unui angajator.

O persoană va fi considerată notificată chiar dacă nu a văzut actele de chemare sau e-mailul și din momentul primirii citației. Cei care sunt pasibili de serviciul militar vor avea interdicție de a călători în străinătate.

„Mobilizarea parțială” a Rusiei pentru războiul său din Ucraina, anunțată în septembrie, a dus la fuga unui număr semnificativ de cetățeni din Rusia.

Kremlinul a recunoscut că s-au făcut greșeli în procesul de elaborare a proiectelor sale militare, dar susține că nu se discută despre un nou val de mobilizare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *