Politică

O nouă reuniune a Miniștrilor de Externe din Moldova, România și Ucraina. Ce spune Aurescu

Se planifică o nouă reuniune a Miniștrilor de Externe din Moldova, România și Ucraina, anunță șeful diplomației de la București, în cadrul întâlnirii G7+ a șefilor diplomațiilor.

Evenimentul este programat în luna februarie. Anterior, Bogdan Aurescu, Nicu Popescu și Dmitro Kuleba și-au dat mâna la Odesa, în luna septembrie anul trecut. Atunci, la întrevedere au participat și miniștrii energiei din cele trei state, fiind convenite linii comune de acțiune pentru dezvoltarea interconectivității și consolidarea securității energetice a Ucrainei și Republicii Moldova, pe termen mediu și lung, potrivit Realitatea.md.

„Ministrul român a evidențiat și situația specială a Republicii Moldova, confruntată cu o profundă criză energetică, generată de limitări în ceea ce privește disponibilitatea și accesul la resurse. A precizat că România contribuie în mod direct la găsirea de soluții pentru cele mai presante probleme, cum ar fi asigurarea a circa 80% din necesarul total de consum de energie electrică al Republicii Moldova, precum și asigurarea tranzitului de gaze către acest stat prin gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău”, precizează diplomația de la București.

De asemenea, ministrul român de externe a pledat pentru soluții sustenabile, mai structurate și cu caracter permanent la provocările actuale cu care se confruntă Ucraina și întreaga regiune. El a oferit asigurări că „România va continua să sprijine consistent Ucraina și cetățenii săi, în cooperare cu toți partenerii care împărtășesc aceleași viziuni și obiective”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ce spune Aurescu…. vai mama lui ! El nu a fost in stare sa bage Romania in Shengen timp de 11 ani si este in stare sa faca ceva pt Rep. Moldova ? Ar fi prea prost ca cineva sa puna botul la Bogdan Aurescu. Vai steaua lui de ministru, asa ministru slab…. Sictir !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *