Actualitate

O nouă şedinţă a CMC, eşuată: Consilierii liberali nu s-au prezentat

Preşedintele fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a declarat că, atât primarul capitalei, cât şi consilierii liberali, dau dovadă din nou de lipsă de respect faţă de cetăţeni, pentru că în şedinţa de astăzi urmau a fi examinate probleme stringente pentru chişinăuieni. Socialistul a spus că în condiţiile în care funcţionarii se plimbă, iar în Chişinău este un dezastru la mai multe capitole, de luni în preajma Primăriei va fi instalată o tribună la care cetăţenii vor putea să-şi expună problemele cu care se confruntă.

De asemenea, Ion Ceban a anunţat că aleşii locali din fracţiunea PSRM renunţă la îndemnizaţiile de 2 mii de lei per şedinţă, pentru a fi evitate tot felul de interpretări. Consilierii PSRM au criticat mai multe aspecte cu privire la construcţiile din capitală, la înscrierea copiilor în grădiniţe, salarizarea funcţionarilor, dar şi altele. Aceştia au insistat pe demiterea mai multor funcţionari.

Contactat de IPN, liderul fracţiunii Partidului Liberal, Ion Cebanu, a declarat că există consiliul alianţei din cadrul CMC care urmează să se convoace şi să stabilească o nouă dată a şedinţei şi nu va urma apelul socialiştilor. „Sunt un pic făţărnici pentru că atunci când noi am convocat şedinţa, ei au ieşit din sală. Acum vin din urmă şi spun că vor o altă şedinţă. Când au fost corecţi: atunci sau acum?”, a notat Cebanu.

După alegerile din 14 iunie, în Consiliul municipal Chişinău Partidul Socialiştilor deţine 19 mandate, Partidul Liberal – 17 mandate, iar Blocul electoral „PPEM – Iurie Leancă” – 6 mandate. Partidul politic „Partidul Nostru” a obţinut 3 mandate, Partidul Comuniştilor – 3 mandate, Partidul Liberal Democrat – 2 mandate, iar Partidul Democrat – 1 mandat.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *