Politică

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Filat va avea loc astăzi la judecătoria Buiucani. Avocat: Martorii trebuie puși sub acuzare

Procurorul Adriana Bețișor declara, cu această ocazie, martorii au făcut declarații care ar confirma învinuirile aduse liderului PLDM.

De cealaltă parte, avocatul apărării, Igor Popa, susține că în urma audierilor martorii trebuie puși sub acuzare, pentru că declarațiile lor nu îl încriminează pe Vlad Filat, ci pe ei înșiși. Depozițiile acestora ar demonstra, potrivit avocatului, că beneficiarul final al unor sume de bani ar fi devenit mai degrabă, prin intermediul unor scheme ilegale, fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Shor, și nu Vlad Filat.

„Unul dintre martori a recunoscut că în complicitate cu Ilan Shor a organizat transferul banilor prin diferite bănci, în așa fel ca să ajungă la destinația finală. Aceste mijloace erau destinate pentru Ilan Shor. Până astăzi nu a fost demonstrat că aceste mijloace au ajuns la Vlad Filat”, susține Igor Popa.
Apărarea susține în continuare că procesul în care este judecat Vlad Filat este unul inechitabil și a solicitat din nou ca ședințele de judecată să fie publice.

Potrivit avocatului Igor Popa, în proces urmează să fie audiați peste 30 de martori ai acuzării. 

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *