Politică

O nouă strategie privind securitatea ţării va fi elaborată, anunță Consiliul Suprem de Securitate

(UPDATE 13.48) Secretarul Consiliului Suprem de Securitate şi consilierul prezidenţial Alexei Barbăneagră a anunţat că va fi elaborată o nouă strategie de securitate. "S-a aprobat noi doctrine militare în Rusia, Polonia, SUA şi multe alte ţări şi, din acest punct de vedere, strategia adoptată de Parlament în 2011 s-a epuizat. S-au schimbat realităţile economice şi sociale", a explicat consilierul porezidenţial.

Acesta a spus că Guvernului i s-a recomandat să organizeze un grup interdepartamental de lucru care să elaboreze o noua strategie de securitate care ca aborda problemele cele mai importante, titrează publika.md.

Totodată, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, Vlad Ţurcanu, a declarat că a fost acordată o atenţie sporită riscului informaţional la care este supusă ţara noastră. "Un aspect important discutat a fost riscul informaţional la care este supusă Republica Moldova şi se vor face acţiuni în vederea limitării efectului unor actiuni care inlfuenţează negativ asupra securităţii informaţionale a Republicii Moldova", a declarat purtătorul de cuvânt.

Cei doi consilieri au subliniat că la Consiliul Suprem de Securitate s-a discutat şi despre securitatea economică şi financiară a ţării.

(Știre inițială) În cadrul şedinţei vor fi puse în discuţie problemele securităţii naţionale în contextul evoluţiilor geopolitice regionale. Evenimentul va avea loc la ora 9.00, la Reşedinţa de stat din strada Nicolae Iorga.

La reuniunea CSS vor fi prezenţi ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, ministrul de Externe, Natalia Gherman, ministrul de Interne, Oleg Bălan, precum şi directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Bălan.

sursa: jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *