CSI / RusiaMoldovaPolitică

O nouă tentativă a Kremlinului de a destabiliza R. Moldova. Putin: R. Moldova își pierde identitatea. „Elita aceste țări nu este moldovenească. Ei se identifică români. Este alegerea lor… ”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că Republica Moldova „își pierde identitatea”, din cauza politicii promovate de actuala conducere. Declarația a fost făcută în cadrul Summitului șefilor de state din cadrul CSI care se desfășoară la Kârgâzstan, anunță agenția rusă Interfax și Newsmaker.md.

„Moldova își pierde practic identitatea. Elita aceste țări nu este moldovenească. Ei se identifică români. Este alegerea lor… Pierderea în totalitate a identității acestei țări este alegerea actualei guvernări a R. Moldova. reprezentanții acestei elite vrea asta și nimeni nu le poate încurca”, a spus Putin, în cadrul întrevederii cu delegația kirghiză.

El susține că „nimeni” în afară de cetățenii Republicii Moldova, „care se consideră moldoveni, nu poate împiedica acest lucru”.

„Aceasta este alegerea fiecăruia dintre noi: vrem să ne păstrăm sau nu identitatea. Lucrul în cadrul CSI ne oferă această oportunitate și, dimpotrivă, ne întărește pozițiile, fără a interfera în cooperarea unii cu alții și respectând caracteristicile noastre naționale”, a mai spus Putin.

Menționăm că autoritățile de la Chișinău au anunțat că Republica Moldova se va retrage treptat din CSI, pe fundalul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. În 2023, țara noastră a denunțat o serie de acorduri semnate în cadrul organizației create în 1991, după destrămarea URSS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Dap uăi, unii (nu prea mulți) așa se identifică. La tine și la ai tăi pupători chiar dacă sunteți mai rău ca porcii, nu vă identifcați cu aceștia. Au și porcii demnitatea lor…

  2. Dacă îi comparați pe Putină și tovarăsii săi de la kremlin cu porcii ,jigniți niște animale cinstite și folositoare !

  3. Intemeietorul Moldovei, Bogdan 1, nu era rus, ci a venit din Maramures, adica din actuala Romanie. Moldova nu se identifica cu tinutul dintre Prut si Transnistria, ci tine pana la Muntii Carpati, deci in Romania. Legatura Rep Moldova cu Rusia este ca aceasta din urma a adus multi emigranti rusi pe teritoriul RM si a obligat numerosi bastinasi sa invete sa voerbeasca limba rusa. Acum s edesfasoara procesul tocmai invers, de derusificare si obisnuirea usosr, usor (treptat) de a invata vorbirea limbii romanie. Acest lucru nu-i convine lui Putin. Dar asta e, daca nu-i convine lui Putin nu-i o nenorocire. Nici ucraineenii nu se mai identifica cu rusii, ce pretentii sa aia la un popor cotropit si de origine neslava ? Deocamdata Imperiul Rus mai cuprinde doar rusi si mongoloizi, cat va mai tine si asta….pana se destrama imperiul.

  4. Orice am spune dl PUTIN ar(e calitatzi uriase dar nu le manifesta. Asteptam ziua cand Dl PUTIN va fi primit cu flori la bucuresti caci DSA va recunoaste UNIREA cu Romania.

    1. Bubui uăi. Și nu de deșteptăciune sau de patriotism. Știm cu toții cântecul de sirenă al moscalilor: rușii „e” buni, ne dă ne face, ne ajută… În fapt realitatea e taman pe dos: rușii ne-au furat, ne-au ucis, deportat, violat, interzis limba, alfabetul și neamul, ne-au rupt țara de mai multe ori. Și culmea, în ciuda acestor evidențe, sunt destui „idioți utili” de teapa lu tălică și mulți, mulți alții ce susțin aceste povești sf ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *