Externe

O operațiune terestră israeliană pe scară largă în Gaza ar fi o greșeală – Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că, dacă Israelul va accepta o operațiune terestră pe scară largă în Gaza, ar fi o “greșeală”.

“Dacă este vorba de o invazie masivă care pune în pericol viețile civililor, cred că este o greșeală … și pentru Israel, pentru că este puțin probabil să protejeze Israelul pe termen lung și pentru că este incompatibilă cu respectul pentru civili, cu dreptul umanitar internațional și chiar cu regulile războiului”, a declarat Macron înainte de a părăsi Cairo.

El a adăugat că nu există încă planuri de a trimite soldați francezi în Israel.

Potrivit presei, Israelul a fost de acord cu solicitarea SUA de a amâna operațiunea terestră din Fâșia Gaza pentru ca partea americană să transporte în regiune sisteme suplimentare de apărare antiaeriană pentru a-și proteja propriile trupe.

Se știe că Pentagonul încearcă să desfășoare aproximativ o duzină de sisteme de apărare aeriană pentru a acoperi bazele militare americane din Irak, Siria, Kuweit, Iordania, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Israelul se pregătește pentru o ofensivă terestră în Gaza în urma unui atac al Hamas la 7 octombrie. Israelul afirmă că scopul ofensivei este de a “distruge” gruparea, pe care Israelul, SUA și alte țări o consideră o organizație teroristă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

 1. Nea Macrou, stai in banca lu’ matale !
  Cand i-a mancat in popou, dupa ramadan , sa faca atentatul de la concert ,nu s-au gandit la consecinte ?
  Eu cred ca nu, pentru ca papusarul din spate e in alta parte a lumii si ei au pus repede botul la promisiunile lui. !
  Si asta , care s-a instruit in ale nazismului secrete prin Germania , avea nevoie sa abata atentia lumii de la problemele din curtea lui !
  Acum o sa aiba arabii concerte de orga in fiecare noaote .
  Pacat ca mor oamni nevinovati din cauza unor ticalosi.
  Dar istoria nu uita si nu iarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *