Social

O pacientă a fost ignorată în favoarea unei ședințe. Reacția Ministrei Sănătății

O pacientă ar fi fost ignorată de medicii de familie în favoarea unei ședințe. Totul s-ar fi întâmplat la o policlinică din Moldova, transmite Știri.md.

„Acel moment când fugi la pauza de masă de la job la policlinică, pentru ca să-ți iei buletinul medical pentru zilele în care ai bolit, și arde anume azi, că e ultima zi în care se fac calculele sfinte ale salariilor de către contabili. și taman azi medicul începe programul la 13:30, deci reușești la țanc! și când colo, hop, toți medicii de familie sunt la o kakaia-to ședință mega-importantă în sala de festivități. DIN CONTUL ORELOR DE PRIMIRE A PACIENȚILOR, care sunt deja vreo 10 și toți așteaptă cuviincios medicul.

Doamna ministră Ala Nemerenco, poate rezolvați odată și pentru totdeauna problema organizării acestor ședințe super-mega-importante cu medicii de familie, care ne fură nouă, pacienților, din timpul zilei de lucru, precum și nervi și energie?

sau mai pe limba noastră, CE ZA FIGNEA ASTA? eu am de lucru, iomaio”, a mărturisit internauta.

Cu toate că instituția nu a fost menționată de către internaută în postare, totuși, ministra Sănătății a venit cu un comentariu.

„Stimată domnișoară, dacă Dvs doriți să contribuiți la schimbări în sistemul sănătății, nu mie trebuie să/mi puneți tag, că nu ministerul organizează ședințe și nici eu, dar instituția. Atâta timp cât Dvs nu aveți curaj decât pentru un tag mie, dar nu faceți public nici numele medicului, nici măcar a instituției, nu solicitați de la ei un management eficient și respectuos față de pacient, dar așteptați să alerge ministrul cu măciuca prin mii de instituții medicale să facă ordine, așa si o să trăim. 

Lor nu le pasă de timpul Dvs exact cum și Dvs de al meu. Și așa toată societatea, pe cerc, își permite fiecare să nu îi pese de cel de alături. E un sport. 

Deci, concret, la subiect – atunci când instituția are ședințe sau conferințe, orele de primire sunt anulate si nu se programează nimeni, se deservesc doar urgentele. E simplu ca bună ziua.

Solicitați atitudine de la instituția unde vă deserviți – ei au un întreg aparat administrativ că să rezolve aceasta. 

O zi bună!” i-a răspuns Nemerenco internauitei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Care shedinta,ei vin la serviciu cu jumatate care o ora mai tarziu,esa la cofe ,tigareta cand doresc,dar sarmanii pacienti asteapta sub usha,apoi daca lae faci opservatie ati reprosheaza etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *