Actualitate

O palestiniană, desemnată „cea mai bună profesoară din lume” la ediția 2016 a Global Teacher Prize

Cel care a anunțat duminică laureata din acest an a fost papa Francisc într-un mesaj video adresat în cadrul unei ceremonii organizate la Dubai cu ocazia Global Education and Skills Forum. "Aș vrea să o felicit pe profesoara Hanan Al Hroub pentru câștigarea acestui premiu prestigios ca urmare a importanței pe care o acordă jocului în educația copiilor", a afirmat suveranul pontif, citat de AFP.

"Copilul are dreptul să se joace. O parte din educație constă în a-l învăța cum să se joace fiindcă va învăța prin joc cum să ajungă o ființă socială și cum să găsească bucuria de a trăi", a adăugat papa.

Ceremonia de acordare a premiului s-a desfășurat în prezența șeicului Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, suveranul Dubaiului. Plata premiului, un milion de dolari, se va face în rate, în zece ani.

Hanan Al Hroub a crescut într-o tabără de refugiați și predă în prezent la un liceu din al-Bireh (Cisiordania). Ea a dezvoltat o metodă ludică pe care a descris-o în cartea "Jocul și învățarea", care include respingerea violenței în mediul școlar, adesea traumatizat de reluările conflictului israeliano-palestinian.

În cadrul ceremoniei din Dubai au intervenit mai multe personalități printre care vice-președintele american Joe Biden, prințul William, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon și Bill Gates.

Sunny Varkey, creatorul fundației care îi poartă numele, a spus că speră ca exemplul Hananei Al Hroub "să îi inspire pe cei care se pregătesc să devină dascăli în școli și să pună în evidență activitatea formidabilă desfășurată zilnic de învățători și profesori în Palestina și în lume".

Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *