Ultima oră

O persoană a murit și alte șase s-au intoxicat cu gaze toxice

Potrivit Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, ieri, două copile de 13 și respectiv 14 ani din satul Cristeşti, raionul Nisporeni au fost găsite de către o rudă în locuinţă. Fata de 13 ani a fost internată în spital, iar cealaltă nu a mai putut fi salvată. 

Tot ieri, către ora 23.00 cinci persoane, dintre care un copil de un an, din oraşul Străşeni au fost internate cu simptome de intoxicare cu gaze toxice în spitalul raional. Circumstanţele urmează să fie cercetate, fiind luată în calcul şi versiunea exploatării incorecte a sobei şi instalaţiei de încălzit.

Pentru a fi evitate astfel de cazuri, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale roagă cetăţenii să dea dovadă de prudenţă şi să respecte regulile de exploatare a sobelor. La începutul sezonului rece, sobele şi coşurile de fum trebuie minuţios verificate şi curăţate. Mai mult, este necesară şi verificarea nivelului de absorbţie a căilor de evacuare, dar şi dacă sobele prezintă fisuri. În caz contrar, sobele de încălzit nu sunt sigure pentru a fi folosite şi pot pune sănătatea şi viaţa în pericol.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *