Actualitate

O polițistă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – reținută de CNA pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție (PA) au reținut, în dimineața de joi, 8 decembrie, o polițistă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră într-un dosar de corupere pasivă. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei, transmite Replicamedia.md.

De asemenea, în același dosar, este cercetată pentru trafic de influență, și o cetățeană a Ucrainei care ar fi acționat în complicitate cu polițista.

Potrivit materialelor cauzei polițista, fiind influențată de cetățeana Ucrainei, ar fi organizat introducerea ilegală a informației privind traversarea punctului de frontieră Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț, prin aplicarea ștampilei în pașaport și prin includerea în baza de date a IGPF, fără prezența fizică a persoanei, în schimbul sumei de 200 de dolari și 100 de euro.

Ulterior, joi, au fost organizate percheziții la cele două bănuite, iar în urma acestora, polițista a fost plasată în izolator, iar complicea este cercetată în stare de libertate. Dosarele pornite în privința lor au fost conexate într-o procedură comună.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală, iar documentarea cazului a fost realizată cu suportul operativ al ofițerilor de investigație ai Direcției Regionale Sud din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *