Justiție

O pretinsă moștenitoare de apartament, trimisă pe banca acuzațiilor. Schema pusă la cale pentru a intra în posesia imobilului

Trei femei și un bărbat au fost trimiși pe banca acuzaților după ce, prin escrocherie, au obținut un apartament estimat la peste 800 de mii de lei. Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS), învinuiții au vârstele cuprinse între 37 și 67 de ani. Autorul schemei este o femeie de 63 de ani, cu dublă cetățenie, moldovenească și rusă, transmite Deschide.md.

Aceasta o cunoștea pe victimă din perioada în care tatăl ei se afla în concubinaj cu proprietara apartamentului. Unicul potențial moștenitor era nepotul victimei, care în acea perioadă se afla la închisoare.

Cu ceva timp înainte de decesul proprietarei, în primăvara lui 2021, femeia a furat actele de identitate ale victimei. Astfel, proprietara nu a putut să demareze procedurile de perfectare a testamentului de moștenitor pentru nepot. 

La două luni de la decesul proprietarei, femeia i-a convins pe ceilalți trei învinuiți să accepte calitatea de martori ai scrierii testamentului din numele proprietarei, cu semnătura falsificată a victimei. Testamentul a fost scris în beneficiul femeii învinuite și a fost prezentat la notar, unde, în baza declarațiilor false ale martorilor indicați în act, aceasta a devenit proprietară a apartamentului.

Asupra apartamentului și conturilor bancare ale femeii este aplicat sechestru, iar la moment aceasta se află în arest la domiciliu.

Dacă vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă până la 10 ani de închisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *