Actualitate

O primă înfrățire pentru comuna Poduri din România. A fost aleasă comuna Cania din raionul Cantemir

Au venit într-un schimb de experiență în domeniul cultural, în luna decembrie, la Festivalul Podureanca. Atunci am discutat despre posibila înfrățire, apoi am trimis o scrisoare de intenție, iar ei au răspuns, fiind interesați de o colaborare pe termen lung”, a declarat Diana Albu, primarul comunei Poduri.

Oaspeții din Cantemir au fost întâmpinați la primăria din Poduri de consilieri locali, preoți, profesori și alți intelectuali ai comunei.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a debutat cu o slujbă de binecuvântare, a continuat cu discuții despre pașii concreți de făcut pentru definitivarea înfrățirii, cu un spectacol folcloric susținut de copii și s-a încheiat sâmbătă, cu o vizită la Mănăstirea Prodomița.

„Este o premieră pentru noi”, a mai spus Diana Albu. „Comuna Poduri nu este înfrățită cu nicio localitate din țară sau din afara țării. Vom avea multe de învățat unii de la alții. Înfrățirea va aduce o deschidere și o îmbogățire a cunoștințelor din perspectiva schimbului de experiență între profesorii și elevii din Cania și cei din Poduri. Cred că mai ales copiii vor avea de câștigat”, a precizat aceasta.

Sursa: infoprut.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *