RăzboiUcraina

O profesoară a spus elevilor că nu există război și că trupele ucrainene ”neonaziste” ard copii vii în Donbas. Femeia va fi judecată

Martina Bednarova, o profesoară din Cehia, va fi judecată deoarece le-a spus elevilor că războiul din Ucraina nu există.

Concret, femeia a predat la o școală din Praga. În aprilie 2022, la o lecție despre capitala Ucrainei, Kiev, a spus elevilor că ”nu a existat niciun război” și că ”trupele ucrainene neonaziste atacă populația rusofonă din țară, inclusiv copii, și îi ard de vii”, relatează BBC.

De asemenea, profesoara le-a spus elevilor în vârstă de 13 și 14 ani că a văzut imagini de pe camerele web din Kiev, care demonstrează că nu există lupte în oraș. Câțiva elevi au obiectat și i-au spus că televiziunea publică cehă a prezentat imagini cu case în flăcări în Kiev, însă Bednarova le-a recomandat să se informeze din alte surse. În același timp, profesoara a afirmat că televiziunea cehă aparține omului de afaceri și filantropului George Soroș, adăugând: „Știm cui raportează el (n.r.- Soroș)”.

Un elev a înregistrat discursul profesoarei și l-a arătat părinților, care s-au adresat conducerii școlii. Profesoara a fost concediată, iar acum este acuzată de susținere a genocidului. Dacă va fi găsită vinovată, profesoara poate fi condamnată la închisoare pe o perioadă de la șase luni la trei ani.

Bednarova neagă acuzațiile și susține că le-a vorbit elevilor săi despre faptele reale. Înregistrarea de 18 minute făcea parte dintr-o discuție de 45 de minute și a fost scoasă din context, spune fosta profesoară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *