CSI / RusiaRăzboi

O propagandistă a Kremlinului, lichidată în Donbas. Era autoarea denigrărilor la adresa apărătorilor de la Azovstal

Corespondentul militar rus, Zemfira Suleymanova a fost omorâtă în zona ocupată a regiunii Donețk, anunță Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, pe canalul său Telegram, transmite Ziare.com.

Astfel, se știe că Zemfira Suleymanova a murit în timpul unei călătorii de lucru în Donbasul ocupat. Corespondentul militar rus și șoferul ei au fost aruncați în aer de o mină, iar medicii nu i-au putut salva.

De asemenea, consilierul primarului din Mariupol susține că defuncta Suleymanova a luat parte la o campanie de propagandă care vizează apărătorii „Azovstal” din Mariupol.

„Numai de bine. Există însă un minus. Cea care a fost foarte activă în fabricarea acuzațiilor către regimentul Azov. Acum cântă cu Kobzon. Nu este păcat. Păcat că există atât de puțin, dar vor fi mai mulți. Răzbunarea este inevitabilă”, a scris Andriușcenko, comentând moartea propagandistei în Donbas.

Canalul de propagandă Telegram „War Gonzo” o numește pe Zemfira Suleymanova un „ofițer militar începător” care în regiunea ocupată a Donețkului „plănuia să se angajeze în ajutor umanitar și visa să devină un adevărat jurnalist militar”.

Postul de televiziune rus Russia Today a renegat-o pe decedată și a declarat că fata nu a lucrat niciodată pentru RT.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *