IT&C

O proteză de antebraț din piese Lego, câștigătoarea marelui premiu al forumului Netexplo

Proteza ‘IKO Creative Prosthetic System’ permite copiilor cu malformații să beneficieze de un model personalizat prin adăugarea propriilor module construite cu celebrul joc danez Lego și să "minimizeze handicapul pe care îl au", au precizat într-un comunicat organizatorii Forumului Netexplo.

Creația inginerului columbian a fost aleasă dintre zece proiecte din întreaga lume, între care o aplicație pentru telefonul mobil din Africa de Sud care permite traducerea în cele 11 limbi oficiale ale țării, sau un robot japonez care a trecut examenul de bacalaureat local cu note suficient de bune pentru a intra la universitatea din Tokyo.

"În acest an profesorii din universitățile partenere ale Observatorului Netexplo au studiat 2.175 de inovații digitale venite din întreaga lume. Cei 10 câștigători ilustrează tendința generală ce constă, grație domeniului digital, în împingerea limitelor pentru extinderea gamei de posibilități", a explicat Thierry Happe, fondatorul forumului Netexplo.

Forumul, organizat pentru al 9-lea an de Observatorul Netexplo este interesat de inovațiile societății digitale bazându-se pe o rețea de 20 de universități situate în 15 țări din întreaga lume, precizează agenția France Presse.

 

Netexplo este un observator independent care studiază impactul tehnologiei digitale asupra societății și mediului de afaceri. Este partener al UNESCO din anul 2011. A fost creat în 2007 de Martine Bidegain și Thierry Happe cu sprijinul Senatului francez și al Ministerului Inovației și Economiei Digitale.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *