Internațional

O regiune din China oferă „recompense” în bani pentru tinerii căsătoriți dacă mireasa are sub 25 de ani

O regiune din estul Chinei oferă cuplurilor căsătorite o „recompensă” de 1.000 de yuani (137 de dolari) dacă mireasa are vârsta de 25 de ani sau mai puțin, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de măsuri menite să încurajeze tinerii să se căsătorească, pe fondul îngrijorării crescânde legate de scăderea natalității la nivel național, scrie The Guardian.

Anunțul, care a fost publicat pe contul oficial WeChat al regiunii Changshan săptămâna trecută, a precizat că recompensa are ca scop promovarea „căsătoriei și a procreării adecvate vârstei”. De asemenea, a inclus o serie de subvenții pentru îngrijirea copiilor, fertilitate și educație.

Îngrijorate de prima scădere a populației Chinei din ultimele șase decenii și de îmbătrânirea rapidă, autoritățile încearcă să promoveze de urgență o serie de măsuri pentru a ridica rata natalității, inclusiv stimulente financiare și facilități de îngrijire a copiilor.

În China, vârsta minimă legală pentru căsătorie este de 22 de ani pentru bărbați și 20 de ani pentru femei, dar numărul cuplurilor care se căsătoresc a scăzut, ceea ce a dus la scăderea natalității.

Rata căsătoriilor a atins un minim record în 2022, de 6,8 milioane, cel mai mic nivel din 1986, potrivit datelor guvernamentale publicate în iunie. Anul trecut numărul căsătoriilor a fost mai mic cu 800.000 față de 2021.

Rata de fertilitate din China, care este deja una dintre cele mai scăzute din lume, se estimează că a scăzut la un minim record de 1,09 în 2022, potrivit presei de stat.

Costurile ridicate ale îngrijirii copiilor și problemele legate de carieră au descurajat multe femei să aibă copii. Discriminarea de gen și stereotipurile tradiționale sunt încă răspândite în întreaga țară.

Încrederea scăzută a consumatorilor și îngrijorările crescânde cu privire la sănătatea economiei chineze sunt, de asemenea, factori cheie citați de tinerii chinezi care nu doresc să se căsătorească sau să aibă copii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *